Vervolg roadtrip Zuidereiland - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Anne-Marie ten Hove - WaarBenJij.nu Vervolg roadtrip Zuidereiland - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Anne-Marie ten Hove - WaarBenJij.nu

Vervolg roadtrip Zuidereiland

Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie

04 Februari 2007 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Hallo lieve mensen,

Bedankt voor jullie leuke reacties, echt leuk!! Het gaat hier goed, we vermaken ons prima!!
Ik zag net dat het een week geleden is dat ik een bericht heb geplaatst, de tijd gaat zo snel!! Dus hierbij een update van de afgelopen week!

Zondag,
we zijn toen verder gereden naar de Marlborough Sounds (noord-oosten) via Blenheim een wijngaarden gebied en natuurlijk een heel stuk langs de zee wat altijd weer voor prachtige plaatjes en uitzichten zorgt!! We komen aan in Picton de plaats bij de Marlborough Sounds, vanuit deze plaats vertrekt ook de Ferry naar het Noordereiland! Dit gebied staat bekend om de verschillende baaien en de pracht daarvan. Bij het informatie centrum horen we dat je met de auto 2.5 uur langs de baai kan rijden maar het alleen maar haarspeldbochten zijn en je een hele sterke maag moet hebben!! Nou we hebben besloten dat maar te laten en we hebben voor de volgende ochtend een cruisetocht geboekt! Deze mevr. verzekerd mij dat deze cruisetocht een rustige tocht zal worden!!

Maandag
De cruisetocht staat op de planning voor vandaag, het is mooi weer, de zon schijnt super fel en er staat een harde wind! We halen nog snel even zonnebrandcreme en dan gaan we de boot op! We mogen boven op het dek zetten dus dat geeft je een pracht uitzicht. We varen langs de verschillende baaien waar we naar een momument van Meneer Cook gaan, een rus die hier in 1700 is geweest, verder leggen we nog enkele keren aan om te pauzeren, de vissen brood te geven wat echt super leuk was want het water is zo helder dat je ze heel goed kan zien zwemmen ongeveer 200 vissen ofzo en we varen nog langs een zeehonden opvangcentrum geen lenie gezien maar wel leuke zeehonden! We rijden die middag verder naar het Abel Tasman Park (noord-westen).

Dinsdag
Toen we hier gister aankwamen regende het keihard, maar als we wakker worden branden we onze spaceship bijna uit!! We gaan naar het dorpje en boeken een kayak tocht voor de volgende dag, we gaan lekker zwemmen in de heldere zee en later maken we een wandeltocht van drie uur door het prachtige abel tasman park, waar je telkens pauzes kan nemen op mooie bijna witte stranden met helder groen/blauw water!!

Woensdag
Het is wederom prachtig weer dus ideaal kayak weer! We worden met de watertaxi naar een baai gebracht waar onze kayakken klaar liggen. Ik zit voor in de kayak ben de navigator ivm rotsen en Bas kan sturen achterin dus ik hoef alleen maar rechts of links te zeggen! We gaan eerst naar een gebied rotsen waar allemaal zeeleeuwen en zeehonden zijn die ook onder onze kayak door zwemmen erg leuk om te zien!! Later komen we volgens onze gids op de mooiste plek van het Abel Tasman park waar we hoge rosten zien met grote openingen waar je door heen kan lopen gevormd door ijs, zee, regen en wind. Ze kunnen niet precies verklaren hoe het ontstaan is. Onze gids is echte avonturier die bijna overal al is geweest, hij verteld ons veel over nieuw-zeeland en vraagt ons ook veel over nederland. Hij woont in de winter op het noordereiland in het gebied waar ik ga stage lopen. Hij heeft me er veel over verteld en volgens hem is het echt een super gebied met een relaxde levensstijl!! Het kayakken is erg goed gegaan en het was een super tocht!

Donderdag
vandaag vertrekken we naar Punakaiki (westkust). Het is een prachtige rit we maken een tussenstop bij Westport om hier zeeleeuwencolonie te zien met heel veel jonge zeeleeuwen! Erg leuk om te zien! Vanaf Westport rij je bijna alleen maar langs de ruige westkust, dit is echt super mooi, veel ruige golven en grote rotsen! Als we aankomen in Punakaiki gaan we naar de Pancake rocks, deze zijn ontstaan 35 miljoen laar geleden diep in zee waar rotsen zich op elkaar stapelden als pannekoeken!! Heel bijzonder om te zien. Dit dorpje is zo klein dat je er geen boodschappen kan halen, dus gaan we lekker uiteten!! Na het eten maken we nog een wandeling waar we ook pancake rocks zien en zien we weer hoe de wilde golven tegen de rotsen komen en hoor je het geluid van de wilde golven! Erg mooi waar je bij wijze van de hele dag wel kan staan!!

Vrijdag
we vertrekken naar Franz Josef Glacier (westkust). Deze tocht gaat ook langs de nog steeds ruige westkust wat je gewoon niet gaat vervelen!! We rijden richting de gletsjer en wat erg leuk is dat er borden langs de kant staan tot waar de gletsjer kwam in 1750 en de daarop volgende jaren. Het is ongeveer 25 minuten over rotsen en rivieren lopen om dichtbij de gletsjer te komen. Het is bijzonder om de gletsjer te zien die hier hier is sinds de ijstijd en elke dag 1.5 meter smelt! Later gaan we naar een meer wat het smeltwater opvangd van de gletsjers en maken daar een wandeling!

Zaterdag
We gaan naar een andere bekende gletsjer de Fox glacier, deze is kleiner dan de Franz Josef maar zeker niet minder mooi! We rijden verder in de richting van Wanaka (zuid-westen) we gaan eerst tanken want de komende 120 km zullen we geen tankstation tegen komen! We komen hier in de bijna onbewoonde wereld. Sporadisch zie je een paar huizen bij elkaar staan. We rijden hier door de bergen en de bossen en stoppen af en toe bij mooie watervallen en meren. We gaan in Wanaka bij een meer wandelen waar je bijna 40 minuten stijl naar boven loopt voor een mooi uitzicht! Het is een hele tocht en we zijn blij dat we er zijn en worden beloond met een mooi uitzicht over het meer en de bergen! We rijden aan het eind van de middag door naar Queenstown, waar we nu zijn!!

Het is nog steeds mooi weer, ongeveer 25 graden met een lekkere fris windje!

Veel liefs Anne

• 04 Februari 2007 - 08:16

Anne:

Wow, Anne! Wederom weer een leuk verhaal en die foto's: zijn echt supermooi! Leuk ook die foto van jou en Bas in de kayak! Je ziet er goed uit, mien deerne! Ik ga er ook van uit dat je je stuurkwaliteiten goed in de praktijk hebt gebracht.
    B: 'Anne, waar moeten we heen?'
    A: 'Huh, oh eh...hihihi! '
    B: 'Anne, ik zie niks...'
    A: 'Een beetje naar links hihihi, lihinks, LIIIINKS!!' Naja, Boem is ho toch?

Meissie, geniet nog lekker van je tijd met Bas, binnenkort weer beginnen met je stage toch?

En nog steeds gaat het goed in Grun, heb wel eindelijk een tentamen gehaald. 7, yeuh! Inspanning loont...

Hele dikke kus van Anne en groetjes aan Bas

• 04 Februari 2007 - 13:19

Havekamp 11:

Hoi annemarie en bas

Nou de berichten en foto's zijn positief en indrukwekkend.
    Om jaloers van te worden.
    Geniet ze en tot ziens

• 04 Februari 2007 - 13:27

Manon:

Dag lieve Anne en Bas,

Wat heb je er weer ontzettend mooie foto's opgezet. En wat heb je al veel gedaan! Geniet nog van je trip! Voor je dat je het weet moet je al 1.5 maand stage lopen! Ik kijk alweer uit naar je volgende verhalen!

Liefs Manon

ps. Up-date nummer 2 volgt over de mail.

• 04 Februari 2007 - 13:47

Daantje:

He meid! Zie dat bas al een beetje is verkleurd en jij helaas wat minder...of zie ik t verkeerd! Zit ff met peter je leuke verhaal te lezen! Leuk om jou ook eens te zien op de foto! Zo weet ik zeker dat je er nog bent ;)! Gister in de kroeg veel over je gehad! Er vroegen weer veel mensen naar je! Ik mail je weer hoe het weekend was...maar dat doe ik morgen!
    Dikke kus van mij en peter!

• 04 Februari 2007 - 17:08

Chantal:

Natuurlijk had ik vannacht de foto's al gezien echt schitterende plaatjes! Maar heb net ook even je bericht gelezen echt geweldig wat jullie allemaal gedaan hebben...
    En Bas was heel leuk om je gisteren even gesproken te hebben op msn!

Groetjes van familie
    en liefs mij.

• 05 Februari 2007 - 09:21

Laura:

wauw anne, je schrijft echt mooi hoor. leuk dat je een soort dagboek schrijft,
    ook handig voor jezelf.
    hier kan ik jappie jo nu ook heel duidelijk zien want ik heb zijn kom schoongemaakt. maar het is er nog steeds 1 en niet zoals bij jou wel 200.
    super dat je zoveel onderneemt!
    veel plezier nog. gr aan bas
    x

• 07 Februari 2007 - 13:00

Daantje:

Mis je dit jaar weer de carnaval! Ik ga weer als engeltje! Whoehoe...ik had wel een bengel zoals jij bij me willen hebben, maar goed...VOLGEND JAAR GA JE WEL! je bent 2 jaar niet geweest dan! drie keer kan echt niet! Hahah...kiss

• 07 Februari 2007 - 19:35

Monique Rath:

Leuk om jullie verhalen te horen en de foto's te lezen; geniet ervan!
    Zo'n kans krijg je niet snel weer!!!
    Groetjes uit Brabant!

• 08 Februari 2007 - 12:21

HET SNEEUWT HIER :( ECHT HARD ZELFS! Kiss

• 08 Februari 2007 - 18:47

Chantal:

Jemig ik wou wel graag met jullie ruilen! Brr wat koud hier!! En werdt ik vandaag ook nog even lekker in gepeperd door mn baas!! Kun je het voorstellen haha! Maar Bas nog 1 weekje! haha

Liefs

• 09 Februari 2007 - 19:05

Raymond En Gabrielle:

Hoi Bas en Annemarie,
    Leuke reisverhalen en foto's. Veel plezier nog daar. Groetjes, Raymond, Gabrielle en Swen Holtmaat.